FAQ POWERSHELL SUNDA

By | May 18, 2015


beta-v2-0


Konsép : Nu paling loba ditanyakeun ngeunaan Powershell.

Anjeun tiasa make daptar ieu dina cara :

  • Pikeun niron / Paréntah paste kana naskah
  • Pikeun nempo gancang nu rumpaka paréntah husus
  • Pikeun ngaronjatkeun pangaweruh téhnis Anjeun
  • Pikeun ngajalajah Paréntah anyar
  • Nyiapkeun hiji wawancara job

Diropéa
Juli 02, 2015
Nu ngarang Steve Renard
Sumber sundanese.powershell-guru.com
Kategori
75
Patarosan
610


ACL
Active Directory
Alias
Arrays
Browsers
Certificates
Characters
CIM
Comments
COM Objects
Compare
Computer
Credentials
CSV
Culture
Date
Drives
Environment
Errors
Event Viewer
Files
Folders
Format Operator (-f)
Functions
GPO
GUI
Hardware
Hashtables
Help
History
Jobs
Keyboard
Loops
Math
Memory
Messages
Modules
Microsoft Excel
Microsoft Exchange
Microsoft Outlook
Microsoft SharePoint
Networking
Openfiles
Operators
Parameters
Password
Powershell ISE
Printers
Processes
PSObject
Quest
Random
RDP
Regedit
Regex
Remote
Restore
Scheduled Tasks
Search
SCCM
Services
SMTP
Snapins
Sounds
Static .NET Methods
Strings
System
Try/Catch
Variables
Symantec Vault
Windows10
Windows 2012
Windows Azure
Windows Forms
WMI
XML

System

Cara nangtukeun mah tina PowerShell?

Cara ngajalankeun PowerShell dina vérsi lain keur kasaluyuan mundur?
powershell.exe -Version 2.0

Cara merlukeun versi PowerShell minimal (3.0 jeung luhur) dina naskah jeung PowerShell?
#Requires -Version 3.0

Cara merlukeun statusna administrasi keur Aksara jeung PowerShell?

Kumaha mariksa parameter tina hiji naskah jeung PowerShell?
help -Name .\Get-ExchangeEnvironmentReport.ps1 -Full

Cara meunangkeun inpo pikeun pamaké kiwari jeung PowerShell?
[Security.Principal.WindowsIdentity]::GetCurrent()

Cara nyieun, edit, jeung muat ulang propil jeung PowerShell?

Cara ngalakukeun hiji pause 5 detik / menit dina Aksara jeung PowerShell?
Start-Sleep -Seconds 5
Start-Sleep -Seconds 300 # 5 minutes

Cara meunangkeun waktu boot pamungkas jeung PowerShell?
(Get-CimInstance -ClassName win32_operatingsystem).LastBootUpTime

Cara meunangkeun tipe accelerators jeung PowerShell?

Cara daptar program ngamimitian jeung PowerShell?

Cara Bongkar pmsngn hiji aplikasi sareng PowerShell?

Cara Nyokot screenshot of sakabéh desktop atawa hiji jandela aktif jeung PowerShell?
Take-ScreenShot -Screen -File 'C:\scripts\screenshot.png' -Imagetype JPEG
Repository : Take-ScreenShot

Cara meunangkeun count talatah keur antrian MSMQ jeung PowerShell?

Kumaha pikeun ngeset kawijakan palaksanaan jeung PowerShell?

Cara nyieun potong kompas jeung PowerShell?

Cara pin atawa unpin program ka taskbar jeung PowerShell?

Cara muka Explorer Windows jeung PowerShell?
[Diagnostics.Process]::Start('explorer.exe')
Invoke-Item -Path C:\Windows\explorer.exe

Cara daptar device driver jeung PowerShell?
Get-WmiObject -Class Win32_PnPSignedDriver
Get-WindowsDriver -Online -All
driverquery.exe

Cara nyieun GUID jeung PowerShell?

Cara meunangkeun lokasi diréktori samentara pikeun pamaké kiwari jeung PowerShell?
[System.IO.Path]::GetTempPath()

Cara ngiluan jalur jeung jalur anak ka hiji jalan single jeung PowerShell?
Join-Path -Path C:\ -ChildPath \windows

Cara daptar sadaya cmdlets “Get- *” jeung PowerShell?
Get-Command -Verb Get

Cara daptar polder system husus jeung PowerShell?

Cara nempelkeun ISO payil / VHD jeung PowerShell?
Mount-DiskImage 'D:\ISO\file.iso' # ISO
Mount-DiskImage 'D:\VHD\file.vhd' # VHD

Kumaha mariksa vérsi .NET kerangka dipasang dina PowerShell?

Kumaha lamun rék mariksa lamun nu .NET kerangka Vérsi 4.5 dipasang jeung PowerShell?
(Get-ItemProperty -Path 'HKLM:\Software\Microsoft\NET Framework Setup\NDP\v4\Full' -EA 0).Version -like '4.5*'

Kumaha ngamimitian jeung ngeureunkeun transcript a (nyieun rékaman sidang Windows PowerShell) kalayan PowerShell?
Start-Transcript -Path 'C:\scripts\transcript.txt
Stop-Transcript

Cara ngarobah diréktori ayeuna ka specific location jeung PowerShell?
Set-Location -Path 'C:\scripts'

Teu jelas kumaha Layar jeung PowerShell?
Clear-Host
cls # Alias

Cara ngarobah resolusi pidangan jeung PowerShell?
Set-DisplayResolution -Width 1280 -Height 1024 -Force # Windows 2012

Kumaha pikeun ngeset “salayar” jandela jeung PowerShell?
mode.com 300

Cara meunangkeun dimensi (rubak jeung jangkungna) hiji gambar jeung PowerShell?

Cara meunangkeun kenop produk Windows jeung PowerShell?

Perfmon

Cara meunangkeun kiwari “% Processor Time” (rata) di 5 detik pamungkas (10 kali) kalayan PowerShell?
(Get-Counter '\Processor(_total)\% Processor Time' -SampleInterval 5 -MaxSamples 10).CounterSamples.CookedValue

Assemblies

Kumaha di muat majelis jeung PowerShell?

Kumaha mariksa majelis .NET kiwari dieusian ku PowerShell?

Cara manggihan GAC (Majelis Global Cache) jalur jeung PowerShell?

Clipboard

Cara nyalin hasil ka clipboard jeung PowerShell?

Cara meunangkeun eusi clipboard jeung PowerShell?
Add-Type -AssemblyName PresentationCore
[Windows.Clipboard]::GetText()

Hotfixes

Cara meunangkeun hotfixes dipasang dina PowerShell?
Get-HotFix -ComputerName $computer

Cara meunangkeun hotfixes dipasang saméméh / sanggeus date husus jeung PowerShell?
Get-HotFix | Where-Object -FilterScript { $_.InstalledOn -lt ([DateTime]'01/01/2015') } # Before 01/01/2015
Get-HotFix | Where-Object -FilterScript {$_.InstalledOn -gt ([DateTime]'01/01/2015')} # After 01/01/2015

Kumaha lamun rék mariksa lamun hotfix hiji dipasang dina PowerShell?
Get-HotFix -Id KB2965142

Cara meunangkeun hotfixes dipasang dina komputer jauh jeung PowerShell?
Get-HotFix -ComputerName $computer

Pagefile

Cara meunangkeun inpo Pagefile jeung PowerShell?
Get-WmiObject -Class Win32_PageFileusage | Select-Object -Property Name, CurrentUsage, AllocatedBaseSize, PeakUsage, InstallDate

Cara meunangkeun ukuran disarankeun (MB) pikeun Pagefile jeung PowerShell?
[Math]::Truncate(((Get-WmiObject -Class Win32_ComputerSystem).TotalPhysicalMemory) / 1MB) * 1.5

Cara nyieun Pagefile (4096 MB) dina (D 🙂 nyetir jeung PowerShell?

Cara mupus Pagefile a dina (C 🙂 nyetir jeung PowerShell?

Maintenance

Cara mariksa fragméntasi hiji drive jeung PowerShell?

Kumaha mariksa rohangan disk drive of jeung PowerShell?

Up


Files

Cara muka Koropak nu PowerShell?
Invoke-Item -Path 'C:\scripts\file.txt'
.'C:\scripts\file.txt'

Cara maca Koropak nu PowerShell?
Get-Content -Path 'C:\scripts\file.txt'
gc "C:\scripts\file.txt" # Alias

Cara nulis output ka Koropak nu PowerShell?
'Line1', 'Line2', 'Line3' | Out-File -FilePath 'C:\scripts\file.txt'
'Line1', 'Line2', 'Line3' | Add-Content -Path file.txt

Cara meunangkeun fullname tina file Aksara kiwari jeung PowerShell?
$MyInvocation.MyCommand.Path

Cara niiskeun / payil pos jeung PowerShell?
Add-Type -AssemblyName 'System.IO.Compression.Filesystem'
[System.IO.Compression.ZipFile]::CreateFromDirectory($folder,$fileZIP)

Cara uncompress / payil unzip jeung PowerShell?
Add-Type -AssemblyName 'System.IO.Compression.Filesystem'
[System.IO.Compression.ZipFile]::ExtractToDirectory($fileZIP, $folder)

Cara nempo payil dina arsip ZIP jeung PowerShell?
Add-Type -AssemblyName 'System.IO.Compression.Filesystem'
[System.IO.Compression.ZipFile]::OpenRead($fileZIP)

Cara mintonkeun ukuran file di KB jeung PowerShell?
(Get-ChildItem -Path .\winsrv.dll).Length /1KB
(Get-ChildItem -Path .\winsrv.dll).Length /1MB
(Get-ChildItem -Path .\winsrv.dll).Length /1GB

Cara manggihan payil nu leuwih gedé atawa kurang ti 1 GB jeung PowerShell?

Cara mintonkeun ngaran payil hiji tanpa extension jeung PowerShell?
[System.IO.Path]::GetFileNameWithoutExtension('C:\Windows\system32\calc.exe') # Return calc

Cara mintonkeun penyuluhan a Koropak nu PowerShell?
[System.IO.Path]::GetExtension('C:\scripts\file.txt') # Return .txt

Cara meunangkeun versi file hiji Koropak nu PowerShell?

Cara meunangkeun hash hiji Koropak nu PowerShell?
(Get-FileHash $file).Hash

Cara meunangkeun MD5 / SHA1 checksum hiji Koropak nu PowerShell?
Get-FileHash $file -Algorithm MD5
Get-FileHash $file -Algorithm SHA1

Cara mintonkeun payil disumputkeun jeung PowerShell?

Kumaha lamun rék mariksa lamun payil boga extension jeung PowerShell?

Cara nyetel hiji payel salaku “Baca Ngan” jeung PowerShell?
Set-ItemProperty -Path .\file.txt -Name IsReadOnly -Value $true

Cara ngarobah “LastWriteTime” atribut ka minggu kamari keur Koropak nu PowerShell?
Set-ItemProperty -Path .\file.txt -Name LastWriteTime -Value ((Get-Date).AddDays(-7))
If not working, use Nirsoft tool: BulkFileChanger.

Cara nyieun file anyar jeung PowerShell?
New-Item -ItemType File -Path 'C:\scripts\file.txt' -Value 'FirstLine'

Cara ngaganti ngaran Koropak nu PowerShell?
Rename-Item -Path 'C:\scripts\file.txt' -NewName 'C:\scripts\powershellguru2.txt'

Cara bulk / tumpak ngaganti ngaran multiple payil PowerShell?
Get-ChildItem -Path C:\scripts\txt | Rename-Item -NewName { $_.Name -replace ' ', '_' }

Cara mupus hiji Koropak nu PowerShell?
Remove-Item -Path 'C:\scripts\file.txt'

Cara mintonkeun 10 jalur panganyarna hiji Koropak nu PowerShell?
Get-Content -Path 'C:\scripts\log.txt' -Tail 10

Cara ngabuka blokir sababaraha payil hiji folder jeung PowerShell?
Get-ChildItem -Path 'C:\scripts\Modules' | Unblock-File

Cara nyabut jalur kosong ti Koropak nu PowerShell?
(Get-Content -Path file.txt) | Where-Object -FilterScript {$_.Trim() -ne '' } | Set-Content -Path file.txt

Kumaha lamun rék mariksa lamun payil aya jeung PowerShell?

Cara meunangkeun newest dijieun file / pangkolotna di polder jeung PowerShell?

Cara nyabut jalur panulisan ti Koropak nu PowerShell?

Cara meunangkeun payil dijieun leuwih atawa kurang ti 1 month dina polder jeung PowerShell?

Cara meunangkeun payil dijieun leuwih atawa kurang ti 1 year dina polder jeung PowerShell?

Cara ngékspor nilai variabel a ka Koropak nu PowerShell?
Set-Content -Path file.txt -Value $variable

Cara ngitung jumlah payil (* .txt) dina polder jeung PowerShell?

Cara neangan hiji string jero multiple payil PowerShell?
Select-String -Path 'C:\*.txt' -Pattern 'Steve'

Cara mintonkeun kahiji / garis ahir a Koropak nu PowerShell?

Cara mintonkeun nomer garis husus hiji Koropak nu PowerShell?

Cara ngitung jumlah jalur hiji Koropak nu PowerShell?

Cara ngitung jumlah karakter jeung kecap tina Koropak nu PowerShell?

Cara ngundeur Koropak nu PowerShell?
Invoke-WebRequest -Uri 'http://www.nirsoft.net/utils/searchmyfiles.zip' -OutFile 'C:\tools\searchmyfiles.zip'

Cara mintonkeun jalan pinuh ku hiji Koropak nu PowerShell?
Resolve-Path -Path .\script.ps1 # Return C:\Scripts\script.ps1

Copy

Cara nyalin hiji payel ka polder jeung PowerShell?
Copy-Item -Path 'C:\source\file.txt' -Destination 'C:\destination'

Cara nyalin hiji payil nu rék di multiple polder jeung PowerShell?

Cara nyalin multiple payil ka hiji polder jeung PowerShell?
Get-ChildItem -Path 'C:\source' -Filter *.txt | Copy-Item -Destination 'C:\destination'

Up


Active Directory

Domain & Forest

Computers

Groups

Organizational Unit (OU)

Users

Domain & Forest

Cara manggihan server katalog Global di Active Diréktori jeung PowerShell?
[System.DirectoryServices.ActiveDirectory.Forest]::GetCurrentForest().GlobalCatalogs

Cara manggihan situs di Active Diréktori jeung PowerShell?
[System.DirectoryServices.ActiveDirectory.Forest]::GetCurrentForest().Sites

Cara manggihan controller domain kiwari jeung PowerShell?
(Get-ADDomainController).HostName

Cara manggihan kabéh controllers domain dina domain jeung PowerShell?

Cara manggihan gagal réplikasi Masehi kalawan PowerShell?
Get-ADReplicationFailure dc02.domain.com # Windows 8 and 2012

Cara manggihan hirupna batu keur leuweung di Active Diréktori jeung PowerShell?

Cara meunangkeun wincik leuweung / domain di Active Diréktori jeung PowerShell?

Cara meunangkeun jalan nu “objék dihapus” wadah di Active Diréktori jeung PowerShell?
(Get-ADDomain).DeletedObjectsContainer

Cara ngaktifkeun Maséhi feature Daur mulang Bin di Active Diréktori jeung PowerShell?

Cara mulangkeun hiji Account Maséhi ti Daur mulang Bin di Active Diréktori jeung PowerShell?
Get-ADObject -Filter 'samaccountname -eq "powershellguru"' -IncludeDeletedObjects | Restore-ADObject

Cara manggihan kalungguhan FSMO jeung PowerShell?

Cara nyambung ka controller domain nu tangtu jeung PowerShell?
Get-ADUser -Identity $user -Server 'serverDC01'

Cara meunangkeun logon server kiwari jeung PowerShell?

Cara ngalakukeun “gpupdate” dina hiji komputer nu PowerShell?
Invoke-GPUpdate -Computer $computer -Force -RandomDelayInMinutes 0 # Windows 2012

Groups

Cara nyieun grup anyar dina Active Diréktori jeung PowerShell?

Cara nyabut group di Active Diréktori jeung PowerShell?
Remove-ADGroup -Identity 'PowershellGuru'

Cara nambah pamaké ka grup di Active Diréktori jeung PowerShell?
Add-ADGroupMember "Powershell Guru" -Members powershellguru

Cara miceun pamaké ti grup di Active Diréktori jeung PowerShell?
Remove-ADGroupMember 'Powershell Guru' -Members powershellguru

Cara manggihan kelompok kosong (nu taya anggota) di Active Diréktori jeung PowerShell?
Get-ADGroup -Filter * -Properties Members | Where-Object -FilterScript {-not $_.Members}

Cara ngitung grup kosong (nu taya anggota) di Active Diréktori jeung PowerShell?
(Get-ADGroup -Filter * -Properties Members | Where-Object -FilterScript {-not $_.Members}).Count

Cara meunangkeun anggota group di Active Diréktori jeung PowerShell?

Cara meunangkeun anggota grup jeung anggota recursive di Active Diréktori jeung PowerShell?

Cara ngitung jumlah anggota kelompok jeung / tanpa anggota recursive di Active Diréktori jeung PowerShell?

Users

Kumaha carana make bonus nu di filter of “Meunangkeun-ADUser” dina Active Diréktori jeung PowerShell?

Cara mindahkeun pamaké pikeun Ngeun sejen di Active Diréktori jeung PowerShell?
Move-ADObject -Identity $dn -TargetPath 'OU=myOU,DC=domain,DC=com'

Cara manggihan kabéh Anggota nu (Nested) pikeun pamaké jeung PowerShell?
Get-ADGroup -LDAPFilter "(member:1.2.840.113556.1.4.1941:=$($dn))"

Cara meunangkeun Anggota (ngaran pondok / truncated) pikeun pamaké jeung PowerShell?
(Get-ADUser $user -Properties MemberOf).MemberOf | ForEach-Object -Process {($_ -split ',')[0].Substring(3)} | Sort-Object

Cara ngaganti ngaran Name (FullName), (DisplayName), GivenName (FirstName), sarta ngaran kulawargana (LastName) keur Rekening pamaké di Active Diréktori jeung PowerShell?

Cara ngarobah Description, Kantor, jeung nomer Telephone keur Rekening pamaké di Active Diréktori jeung PowerShell?
Set-ADUser $samAccountName -Description 'IT Consultant' -Office 'Building B' -OfficePhone '12345'

Cara nyetel tanggal béakna ka “31/12/2015” atawa “Kungsi” keur Rekening pamaké di Active Diréktori jeung PowerShell?

Kumaha pikeun muka konci hiji Rekening pamaké di Active Diréktori jeung PowerShell?
Unlock-ADAccount $samAccountName

Cara ngaktipkeun / nganonaktipkeun a Rekening pamaké di Active Diréktori jeung PowerShell?

Cara miceun hiji akun pamaké di Active Diréktori jeung PowerShell?
Remove-ADUser $samAccountName

Cara ngareset sandi akun hiji pamaké di Active Diréktori jeung PowerShell?

Cara ngareset sandi pikeun sababaraha akun pamaké (bulk) dina Active Diréktori jeung PowerShell?

Cara manggihan nu boga hiji payel nu di Active Diréktori jeung PowerShell?

Cara manggihan Ngeun (Unit Organisasi) pikeun pamaké di Active Diréktori jeung PowerShell?
[regex]::match("$((Get-ADUser $user -Properties DistinguishedName).DistinguishedName)",'(?=OU=)(.*\n?)').value

Cara manggihan akun pamaké ditumpurkeun dina Active Diréktori jeung PowerShell?

Cara manggihan akun pamaké kadaluwarsa dina Active Diréktori jeung PowerShell?
Search-ADAccount -AccountExpired

Cara manggihan akun pamaké kakonci di Active Diréktori jeung PowerShell?
Search-ADAccount -LockedOut

Cara manggihan Sid hiji Rekening pamaké di Active Diréktori jeung PowerShell?
(Get-ADUser $user -Properties SID).SID.Value

Cara ngarobah ngaran landihan ka Sid di Active Diréktori jeung PowerShell?

Cara ngarobah Sid ka username di Active Diréktori jeung PowerShell?

Cara beulah Ngaran dibédakeun tina Rekening pamaké di Active Diréktori jeung PowerShell?

Cara manggihan tanggal ciptaan / modifikasi tina Rekening pamaké di Active Diréktori jeung PowerShell?
Get-ADUser -Identity $user -Properties whenChanged, whenCreated | Format-List -Property whenChanged, whenCreated

Cara mintonkeun sipat pilihan jeung wajib keur kelas “Pamaké” dina Active Diréktori jeung PowerShell?

Cara meunangkeun jalan LDAP keur pamaké di Active Diréktori jeung PowerShell?

Cara ngarobah CN (Canonical Ngaran) pikeun pamaké di Active Diréktori jeung PowerShell?
Rename-ADObject $((Get-ADUser $user -Properties DistinguishedName).DistinguishedName) -NewName 'Steve Renard'

Cara meunangkeun Unit Organisasi (Ngeun) indungna hiji pamaké di Active Diréktori jeung PowerShell?

Cara meunangkeun nu boga pamaké (anu nyiptakeun akun) dina Active Diréktori jeung PowerShell?

Cara ngarobah nu atribut PwdLastSet keur pamaké di Active Diréktori jeung PowerShell?

Computers

Kumaha nguji channel aman antara komputer lokal jeung domain jeung PowerShell?
Test-ComputerSecureChannel

Cara ngalereskeun saluran aman antara komputer lokal jeung domain jeung PowerShell?
Test-ComputerSecureChannel -Repair

Cara nga-nonaktipkeun akun komputer di Active Diréktori jeung PowerShell?
Disable-ADAccount $computer

Cara manggihan komputer jeung Systems Operating husus di Active Diréktori jeung PowerShell?

Organizational Unit (OU)

Cara nyieun Unit Organisasi (Ngeun) dina Active Diréktori jeung PowerShell?
New-ADOrganizationalUnit -Name 'STEVE' -Path 'DC=domain,DC=com'

Cara meunangkeun Unit Organisasi (Ngeun) rinci dina Active Diréktori jeung PowerShell?
Get-ADOrganizationalUnit 'OU=STEVE,DC=domain,DC=com' -Properties *

Cara ngarobah gambaran hiji Unit Organisasi (Ngeun) dina Active Diréktori jeung PowerShell?
Set-ADOrganizationalUnit 'OU=STEVE,DC=domain,DC=com' -Description 'My description'

Cara ngaktipkeun / nganonaktipkeun an Unit Organisasi (Ngeun) ti dihapus kahaja di Active Diréktori jeung PowerShell?

Cara ngaktifkeun dihapus kahaja keur sakabeh Unit Organisasi (Ngeun) dina Active Diréktori jeung PowerShell?

Cara mupus hiji Unit (Ngeun) Organisasi ditangtayungan tina dihapus kahaja di Active Diréktori jeung PowerShell?

Cara ngarobah hiji Ngaran dibédakeun hiji Unit Organisasi (Ngeun) pikeun Canonical Ngaran di Active Diréktori jeung PowerShell?

Cara daptar Unit Organisasi kosong (OUs) kalayan PowerShell?

Cara meunangkeun manager ku hiji gugus jeung PowerShell?
(Get-ADGroup $dn -Properties Managedby).Managedby

Up


Regex (Regular Expression)

Kumaha nimba alamat IP v4 (80.80.228.8) kalayan Regex jeung PowerShell?
$example = 'The IP address is 80.80.228.8'
$ip = [regex]::match($example,'\b\d{1,3}\.\d{1,3}\.\d{1,3}\.\d{1,3}\b').value

Kumaha nimba alamat Mac (C0-D9-62-39-61-2D) kalayan SEPARATOR “-” jeung Regex jeung PowerShell?
$example = 'The MAC address is C0-D9-62-39-61-2D'
$mac = [regex]::match($example,'([0-9A-F]{2}[-]){5}([0-9A-F]{2})').value

Kumaha nimba alamat Mac (C0: D9: 62: 39: 61: 2D) kalayan SEPARATOR “:” jeung Regex jeung PowerShell?
$example = 'The MAC address is C0:D9:62:39:61:2D'
$mac = [regex]::match($example,'((\d|([a-f]|[A-F])){2}:){5}(\d|([a-f]|[A-F])){2}').value

Kumaha nimba tanggal (10/02/2015) kalayan Regex jeung PowerShell?
$example = 'The date is 10/02/2015'
$date = [regex]::match($example,'(\d{2}\/\d{2}\/\d{4})').value

Kumaha nimba URL (www.powershell-guru.com) kalayan Regex jeung PowerShell?
$example = 'The URL is www.powershell-guru.com'
$url = [regex]::match($example,'[a-z]+[:.].*?(?=\s)').value

Kumaha nimba surelek (user@domain.com) kalayan Regex jeung PowerShell?
$example = 'The email is user@domain.com'
$email = [regex]::match($example,'(?i)\b[A-Z0-9._%+-]+@[A-Z0-9.-]+\.[A-Z]{2,4}\b').value

Kumaha nimba “guru” ti conto string jeung Regex jeung PowerShell?
$example = 'www.powershell-guru.com'
[regex]::match($example,'(?<=-)(.*\n?)(?=.com)').value

Kumaha nimba “guru.com” ti conto string jeung Regex jeung PowerShell?
$example = 'www.powershell-guru.com'
[regex]::match($example,'(?<=-)(.*\n?)(?<=.)').value

Kumaha nimba “powershell-guru.com” ti conto string jeung Regex jeung PowerShell?
$example = 'www.powershell-guru.com'
[regex]::match($example,'(?<=www.)(.*\n?)').value

Kumaha nimba “123” ti conto string jeung Regex jeung PowerShell?
$example = 'Powershell123'
[regex]::match($example,'(\d+)').value

Kumaha nimba “$” (tanda dolar) ti conto string jeung Regex jeung PowerShell?
$example = 'Powershell`$123'
[regex]::match($example,'(\$)').value

Cara ngaganti karakter (* .com) sareng (* .fr) dina string jeung Regex jeung PowerShell?
$example = 'www.powershell-guru.com'
[regex]::Replace($example, '.com','.fr')

Kumaha kabur a string jeung Regex jeung PowerShell?
[regex]::Escape('\\server\share')

Up


Memory

Cara maksakeun kumpulan memori ku collector runtah jeung PowerShell?
[System.GC]::Collect()
[System.GC]::WaitForPendingFinalizers()

Cara meunangkeun ukuran RAM hiji komputer sareng PowerShell?

Up


Date

Cara meunangkeun date kiwari jeung PowerShell?
Get-Date
[Datetime]::Now

Cara mintonkeun kaping dina format beda jeung PowerShell?

Cara ngarobah tanggal (Datetime) ka tanggal (string) kalayan PowerShell?
$datetimeToString = '{0:dd/MM/yy}' -f (Get-Date 30/01/2015)
$datetimeToString = (Get-Date 31/01/2015).ToShortDateString()

Cara ngarobah tanggal (string) ka tanggal (Datetime) kalayan PowerShell?
$stringToDatetime = [Datetime]::ParseExact('30/01/2015', 'dd/MM/yyyy', $null)

Cara ngitung béda (jumlah Days, jam, menit, atawa Seconds) antara dua tanggal jeung PowerShell?
(New-TimeSpan -Start $dateStart -End $dateEnd).Days
(New-TimeSpan -Start $dateStart -End $dateEnd).Hours
(New-TimeSpan -Start $dateStart -End $dateEnd).Minutes
(New-TimeSpan -Start $dateStart -End $dateEnd).Seconds

Cara ngabandingkeun dua tanggal jeung PowerShell?
(Get-Date 2015-01-01) -lt (Get-Date 2015-01-30) # True
(Get-Date 2015-01-01) -gt (Get-Date 2015-01-30) # False

Cara nyortir an aturan of kaping salaku “Datetime” jeung PowerShell?
$arrayDate | Sort-Object -Property {$_ -as [Datetime]}

Kumaha ngamimitian jeung ngeureunkeun hiji stopwatch jeung PowerShell?
$chrono = [Diagnostics.Stopwatch]::StartNew()
$chrono.Stop()
$chrono

Cara meunangkeun poé ayeuna minggu jeung PowerShell?
(Get-Date).DayOfWeek #Sunday

Cara meunangkeun date kamari jeung PowerShell?
(Get-Date).AddDays(-1)

Cara meunangkeun jumlah poé dina bulan (dina Pébruari 2015) kalayan PowerShell?
[DateTime]::DaysInMonth(2015, 2)

Cara nyaho taun kabisat jeung PowerShell?
[DateTime]::IsLeapYear(2015)

Cara daptar zona waktu jeung PowerShell?
[System.TimeZoneInfo]::GetSystemTimeZones()

Up


Networking

Cara encode (ka format ASCII) jeung maca tatanda URL jeung PowerShell?

Aya naon jeung equivalents of Paréntah jaringan asli jeung PowerShell?

Cara meunangkeun Alamat IP jeung PowerShell?
Get-NetIPAddress # Windows 8.1 & Windows 2012
Get-NetIPConfiguration # Windows 8.1 & Windows 2012

Cara nga-nonaktipkeun alamat IP v6 (IPv6) kalayan PowerShell?

Cara sangkan méré konfirmasi alamat IP v4 (IPv4) kalayan PowerShell?
if([ipaddress]'10.0.0.1'){'validated'}

Cara manggihan alamat IP luar jeung PowerShell?

Cara manggihan Hostname ti alamat IP jeung PowerShell?
([System.Net.Dns]::GetHostEntry($IP)).Hostname

Cara manggihan alamat IP tina Hostname jeung PowerShell?
([System.Net.Dns]::GetHostAddresses($computer)).IPAddressToString

Cara manggihan FQDN ti Hostname jeung PowerShell?
[System.Net.Dns]::GetHostByName($computer).HostName

Cara manggihan konfigurasi jaringan (IP, Subnet, gerbang, sarta DNS) kalayan PowerShell?

Cara manggihan alamat Mac jeung PowerShell?
Get-CimInstance win32_networkadapterconfiguration | Select-Object -Property Description, Macaddress
Get-WmiObject -Class win32_networkadapterconfiguration | Select-Object -Property Description, Macaddress

Cara ping hiji komputer sareng PowerShell?

Kumaha lamun rék mariksa lamun komputer disambungkeun ka internet jeung PowerShell?

Cara ngalakukeun “whois” lookup keur website jeung PowerShell?
$whois = New-WebServiceProxy 'http://www.webservicex.net/whois.asmx?WSDL'
$whois.GetWhoIs('powershell-guru.com')

Cara meunangkeun wincik hiji IP publik (Geolocation) kalayan PowerShell?

Kumaha lamun rék mariksa lamun port a dibuka / ditutup jeung PowerShell?
New-Object -TypeName Net.Sockets.TcpClient -ArgumentList $computer, 135

Cara ngalakukeun “tracert” jeung PowerShell?
Test-NetConnection www.google.com -TraceRoute

Cara ngalereskeun propil koneksi jaringan imah jeung PowerShell?
Get-NetAdapter | Format-Table -Property Name, InterfaceDescription, ifIndex -AutoSize # Windows 8.1
Set-NetConnectionProfile -InterfaceIndex 6 -NetworkCategory Private

Cara mintonkeun sambungan port TCP jeung PowerShell?
netstat.exe -ano
Get-NetTCPConnection #Windows 8 and 2012

Cara shorten URL lila jadi URL leutik jeung PowerShell?
$url = 'www.powershell-guru.com'
$tiny = Invoke-RestMethod -Uri "http://tinyurl.com/api-create.php?url=$url"

Cara meunangkeun setélan proxy jeung PowerShell?
Get-ItemProperty -Path HKCU:"Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings"

DNS

Cara mariksa cache DNS dina komputer lokal jeung PowerShell?
ipconfig.exe /displaydns
Get-DnsClientCache #Windows 8 and 2012

Cara mupus cache DNS dina komputer lokal jeung PowerShell?
ipconfig.exe /flushdns
Start-Process -FilePath ipconfig -ArgumentList /flushdns -WindowStyle Hidden
Clear-DnsClientCache #Windows 8 and 2012

Cara mupus cache DNS dina komputer jauh jeung PowerShell?
Invoke-Command -ScriptBlock {Clear-DnsClientCache} -ComputerName computer01, computer02

Cara maca sarwa Koropak nu PowerShell?
Get-Content -Path 'C:\Windows\system32\drivers\etc\hosts'

Up


Password

Cara ngahasilkeun password random jeung PowerShell?
[Reflection.Assembly]::LoadWithPartialName('System.Web')
[System.Web.Security.Membership]::GeneratePassword(30,2)

Cara ngarobah password lokal pikeun kuncén di pangladen jauh jeung PowerShell?
$admin = [ADSI]('WinNT://server01/administrator,user')
$admin.SetPassword($password)
$admin.SetInfo()

Cara manggihan tanggal béakna password hiji akun dina Active Diréktori jeung PowerShell?

Up


Printers

Cara daptar sakabeh printers keur server husus jeung PowerShell?
Get-WmiObject -Query 'Select * From Win32_Printer' -ComputerName $computer

Cara daptar sakabeh ramé pikeun server nu tangtu jeung PowerShell?
Get-WmiObject -Class Win32_TCPIPPrinterPort -Namespace 'root\CIMV2' -ComputerName $computer

Cara ngarobah comment / lokasi panyitak jeung PowerShell?

Cara kosongna (ngabolaykeun damelan) ka printer jeung PowerShell?
$printer = Get-WmiObject -Class win32_printer -Filter "Name='HP Deskjet 2540 series'"
$printer.CancelAllJobs()

Cara nyitak kaca test keur printer jeung PowerShell?
$printer = Get-WmiObject -Class win32_printer -Filter "Name='HP Deskjet 2540 series'"
$printer.PrintTestPage()

Cara meunangkeun antrian print pikeun printers jeung PowerShell?

Up


Regedit

Read

Cara daptar hives pendaptaran jeung PowerShell?
Get-ChildItem -Path Registry::

Cara meunangkeun nilai pendaptaran jeung tipe nilai jeung PowerShell?

Cara daptar subkeys key pendaptaran jeung PowerShell?

Cara daptar subkeys key pendaptaran cara recursive jeung PowerShell?
Get-ChildItem -Path 'HKLM:\SYSTEM' -Recurse -ErrorAction SilentlyContinue

Cara manggihan subkeys kalawan ngaran husus jeung PowerShell?
Get-ChildItem -Path 'HKLM:\SOFTWARE' -Include *Plugin* -Recurse -ErrorAction SilentlyContinue

Cara mulang ngan ngaran subkeys pendaptaran jeung PowerShell?
(Get-ChildItem -Path 'HKLM:\SYSTEM').Name # Return HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet
Get-ChildItem -Path 'HKLM:\SYSTEM' -Name # Return ControlSet

Cara daptar nilai pendaptaran jeung PowerShell?
Get-ItemProperty -Path 'HKLM:\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion'

Cara maca nilai pendaptaran husus jeung PowerShell?
(Get-ItemProperty -Path 'HKLM:\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion').ProductName

Cara maca nilai pendaptaran nu husus dina komputer jauh jeung PowerShell?

Write

Cara nyieun konci pendaptaran anyar jeung PowerShell?
New-Item -Path 'HKCU:\Software\MyApplication'

Cara nyieun nilai pendaptaran jeung PowerShell?
New-ItemProperty -Path 'HKCU:\Software\MyApplication' -Name 'Version' -Value '1.0'

Cara ngarobah hiji nilai pendaptaran aya jeung PowerShell?
Set-ItemProperty -Path 'HKCU:\Software\MyApplication' -Name 'Version' -Value '2.0'

Delete

Cara mupus hiji nilai pendaptaran jeung PowerShell?
Remove-ItemProperty -Path 'HKCU:\Software\MyApplication' -Name 'Version'

Cara mupus hiji konci pendaptaran jeung PowerShell?
Remove-Item -Path 'HKCU:\Software\MyApplication' -Force

Test

Cara uji lamun konci pendaptaran aya jeung PowerShell?
Test-Path -Path 'HKCU:\Software\MyApplication'

Cara uji lamun nilai pendaptaran aya jeung PowerShell?
(Get-Item -Path 'HKCU:\Software\MyApplication').GetValueNames() -contains 'Version'

Up


Strings

Cara nyabut karakter bodas-rohangan ti awal hiji string jeung PowerShell?
$string = ' PowershellGuru'
$string = $string.TrimStart()

Cara nyabut karakter bodas-rohangan ti tungtung hiji string jeung PowerShell?
$string = 'PowershellGuru '
$string = $string.TrimEnd()

Cara nyabut karakter bodas-rohangan (awal jeung tungtung) hiji string jeung PowerShell?
$string = ' PowershellGuru '
$string = $string.Trim()

Cara ngarobah string ka kasus luhur jeung PowerShell?
$string = 'powershellguru'
$string = $string.ToUpper()

Cara ngarobah hiji string pikeun nurunkeun kasus jeung PowerShell?
$string = 'POWERSHELLGURU'
$string = $string.ToLower()

Cara milih substring “PowerShell” tina string “PowerShellGuru” jeung PowerShell?
$string.Substring(0,10)

Cara milih substring “Guru” tina string “PowerShellGuru” jeung PowerShell?
$string.Substring(10)

Cara pilih nomer “123” tina “PowerShell123Guru” jeung PowerShell?
$string = 'Powershell123Guru'
[regex]::match($string,'(\d+)').value

Cara meunangkeun indéks basis nol of “Guru” tina string “PowerShellGuru” jeung PowerShell?
$string.IndexOf('Guru') # 10

Kumaha lamun rék mariksa lamun string nyaéta null atawa kosong jeung PowerShell?
$string = $null
$string = ''
[string]::IsNullOrEmpty($string)

Kumaha lamun rék mariksa lamun string nyaéta null, kosong, atawa diwangun ku ukur bodas-rohangan karakter jeung PowerShell?
$string = $null
$string = ''
$string = ' '
[string]::IsNullOrWhiteSpace($string)

Kumaha lamun rék mariksa lamun string a ngandung surat husus jeung PowerShell?
$string = 'PowershellGuru'
$string.Contains('s')
[regex]::match($string,'s').Success

Cara mulang panjang hiji string jeung PowerShell?
$string.Length

Cara concatenate dua senar jeung PowerShell?

Cara cocog pikeun hiji atawa sababaraha kurung “[]” dina string jeung PowerShell?
$string = '[PowershellGuru]'
$string -match '\[' # Only 1
$string -match '\[(.*)\]' # Several

Cara cocog pikeun hiji atawa sababaraha kurung “()” dina string jeung PowerShell?
$string = '(PowershellGuru)'
$string -match '\(' # Only 1
$string -match '\((.*)\)' # Several

Cara cocog pikeun hiji atawa sababaraha kurung Curly “{}” dina string jeung PowerShell?
$string = '{PowershellGuru}'
$string -match '\{' # Only 1
$string -match '\{(.*)\}' # Several

Cara cocog pikeun hiji atawa sababaraha kurung sudut “<>” dina string jeung PowerShell?
$string = ''
$string -match '\<' # Only 1
$string -match "\<(.*)\>" # Several

Cara cocog mana wae hurup aksara leutik (ABC) dina string jeung PowerShell?
$string = 'POWERSHELLGURU'
$string -cmatch "^[a-z]*$" #False

Cara cocog mana wae upperletters (ABC) dina string jeung PowerShell?
$string = 'powershellguru'
$string -cmatch "^[A-Z]*$" #False

Cara cocog “[p” (p leutik) dina hiji string jeung PowerShell?
$string = '[powershellGuru]'
$string -cmatch '\[[a-z]\w+' #True

Cara cocog “[P” (P luhur kasus) dina string jeung PowerShell?
$string = '[PowershellGuru]'
$string -cmatch '\[[A-Z]\w+' #True

Cara ngaganti garis jeung garis sejen jeung PowerShell?
$a = 'Line A'
$b = 'Line B'
$a = $a -replace $a, $b

Cara ngarobah operasi division ka string (persentase) kalayan PowerShell?
(1/2).ToString('P')

Cara nyortir senar ngandung angka jeung PowerShell?

Cara milih kecap pamungkas kalimah jeung PowerShell?
$sentence = 'My name is Steve Renard'
$sentence.Split(' ')[-1] # Returns Renard

Cara neangan kecap pangbadagna kalimah jeung PowerShell?
$sentence = 'My name is Steve Renard'
$sentence.Split(' ') | Sort-Object -Property Length | Select-Object -Last 1 # Returns Renard

Cara ngitung jumlah kali string nyaéta hadir dina hiji kalimah jeung PowerShell?
$sentence = 'steve steve steve renard'
[regex]::Matches($sentence, 'steve').Count # Returns 3

Cara nyalin unggal karakter dina string ka hiji aturan karakter jeung PowerShell?

Cara ngarobah huruf kahiji uppercase hiji string jeung PowerShell?

Cara Pad (ka kénca atawa ka katuhu) a string jeung PowerShell?

Cara encode jeung maca tatanda string ka Base64 jeung PowerShell?

Cara ngarobah hiji nomer (ka sareng ti) binér jeung PowerShell?

Cara mulang ngan polder indungna pamungkas dina jalur jeung PowerShell?

Cara mulang ngan item nu pamungkas dina jalur jeung PowerShell?

Up


Math

Cara daptar metodeu kelas System.Math jeung PowerShell?
[System.Math] | Get-Member -Static -MemberType Method

Cara mulang nilai mutlak jeung PowerShell?
[Math]::Abs(-12) #Returns 12
[Math]::Abs(-12.5) # Returns 12.5

Cara mulang sudut nu sinus ngarupakeun jumlah baé jeung PowerShell?
[Math]::ASin(1) #Returns 1,5707963267949

Cara mulang nilai siling jeung PowerShell?
[Math]::Ceiling(1.4) #Returns 2
[Math]::Ceiling(1.9) #Returns 2

Cara mulang nilai floor jeung PowerShell?
[Math]::Floor(1.4) #Returns 1
[Math]::Floor(1.9) #Returns 1

Cara mulang alam (base e) logaritma nomer husus jeung PowerShell?
[Math]::Log(4) #Returns 1,38629436111989

Cara mulang dasar 10 logaritma nomer husus jeung PowerShell?
[Math]::Log10(4) #Returns 0,602059991327962

Cara mulang maksimum dua nilai jeung PowerShell?
[Math]::Max(2,4) #Returns 4
[Math]::Max(-2,-4) #Returns -2

Cara mulang ka minimum dua nilai jeung PowerShell?
[Math]::Min(2,4) #Returns 2
[Math]::Max(-2,-4) #Returns -4

Cara mulang nomer digedékeun ka daya baé jeung PowerShell?
[Math]::Pow(2,4) #Returns 16

Cara mulang nilai desimal jeung ajén integral pangdeukeutna jeung PowerShell?
[Math]::Round(3.111,2) #Returns 3,11
[Math]::Round(3.999,2) #Returns 4

Cara mulang bagian integral sajumlah desimal baé jeung PowerShell?
[Math]::Truncate(3.111) #Returns 3
[Math]::Truncate(3.999) #Returns 3

Cara mulang akar kuadrat jumlah baé jeung PowerShell?
[Math]::Sqrt(16) #Returns 4

Cara mulang konstanta pi jeung PowerShell?
[Math]::Pi #Returns 3,14159265358979

Cara mulang dasar logaritmik alami (konstanta e) jeung PowerShell?
[Math]::E #Returns 2,71828182845905

Kumaha lamun rék mariksa lamun nomer pisan atawa aneh jeung PowerShell?
[bool]($number%2)

Up


Hashtables

Cara nyieun hashtable kosong jeung PowerShell?
$hashtable = @{}
$hashtable = New-Object -TypeName System.Collections.Hashtable

Cara nyieun hashtable jeung item jeung PowerShell?

Cara nyieun hashtable dumasar key / ngaran (maréntahkeun kamus) jeung item jeung PowerShell?

Cara nambahkeun unsur (wae key-value) ka hashtable jeung PowerShell?
$hashtable.Add('Key3', 'Value3')

Cara meunangkeun hiji niléy husus hiji hashtable jeung PowerShell?
$hashtable.Key1
$hashtable.Get_Item('Key1')

Cara meunangkeun nilai minimum tina hashtable jeung PowerShell?

Cara meunangkeun nilai maksimum hashtable jeung PowerShell?

Cara ngarobah item dina hashtable jeung PowerShell?
$hashtable.Set_Item('Key1', 'Value1Updated')

Cara nyabut item dina hashtable jeung PowerShell?
$hashtable.Remove('Key1')

Cara mupus hashtable jeung PowerShell?
$hashtable.Clear()

Kumaha mariksa ayana konci / niléy husus dina hashtable jeung PowerShell?
$hashtable.ContainsKey('Key3')
$hashtable.ContainsValue('Value3')

Cara nyortir ku konci / nilai dina hashtable jeung PowerShell?
$hashtable.GetEnumerator() | Sort-Object -Property Name
$hashtable.GetEnumerator() | Sort-Object -Property Value -Descending

Up


Arrays

Cara nyieun aturan kosong jeung PowerShell?
$array = @()
$array = [System.Collections.ArrayList]@()

Cara nyieun aturan jeung item jeung PowerShell?
$array = @('A', 'B', 'C')
$array = 'A', 'B', 'C'
$array = 'a,b,c'.Split(',')
$array = .{$args} a b c
$array = echo a b c

Cara nambahkeun unsur ka hiji aturan jeung PowerShell?
$array += 'D'
[void]$array.Add('D')

Cara ngarobah hiji aitem dina aturan jeung PowerShell?
$array[0] = 'Z' # 1st item[0]

Kumaha mariksa ukuran hiji aturan jeung PowerShell?
$array = 'A', 'B', 'C'
$array.Length # Returns 3

Cara meunangkeun hiji eusi / sababaraha / sadaya item dina aturan jeung PowerShell?
$array = @('A', 'B', 'C')
$array[0] # One item (A)
$array[0] + $array[2] # Several items (A,C)
$array # All items (A,B,C)

Cara nyabut item kosong dina aturan jeung PowerShell?
$array = @('A', 'B', 'C', '')
$array = $array.Split('',[System.StringSplitOptions]::RemoveEmptyEntries) | Sort-Object # A,B,C

Kumaha lamun rék mariksa lamun hiji aitem aya dina aturan jeung PowerShell?
$array = @('A', 'B', 'C')
'A' | ForEach-Object -Process {$array.Contains($_)} # Returns True
'D' | ForEach-Object -Process {$array.Contains($_)} # Returns False

Cara manggihan jumlah indéks hiji item dina aturan jeung PowerShell?
$array = @('A', 'B', 'C')
[array]::IndexOf($array,'A') # Returns 0

Cara sabalikna Urutan barang dina aturan jeung PowerShell?
$array = @('A', 'B', 'C')
[array]::Reverse($array) # C,B,A

Cara ngahasilkeun item random tina aturan jeung PowerShell?
$array | Get-Random

Cara nyortir an aturan dina naek / nurun jalan jeung PowerShell?
$array = @('A', 'B', 'C')
$array | Sort-Object # A,B,C
$array | Sort-Object -Descending # C,B,A

Cara ngitung jumlah item dina aturan jeung PowerShell?
$array.Count

Cara nambah hiji aturan anu séjén jeung PowerShell?
$array1 = 'A', 'B', 'C'
$array2 = 'D', 'E', 'F'
$array3 = $array1 + $array2 # A,B,C,D,E,F

Cara manggihan duplikat ti hiji aturan jeung PowerShell?
$array = 'A', 'B', 'C', 'C'
($array | Group-Object | Where-Object -FilterScript {$_.Count -gt 1}).Values # Returns C

Cara nyabut duplikat ti hiji aturan jeung PowerShell?
$array = 'A', 'B', 'C', 'C'
$array = $array | Select-Object -Unique
$array # Returns A,B,C

Cara nyieun aturan jeung item nu dimimitian ku hiji awalan (“user01”, “user02”, … “user10”) jeung PowerShell?
$array = 1..10 | ForEach-Object -Process { "user$_" }

Up


ACL

Cara daptar ACL hiji pamaké Masehi kalawan PowerShell?
(Get-Acl -Path "AD:\$dn").Access

Cara daptar ACL hiji folder jeung PowerShell?
(Get-Acl -Path C:\scripts).Access

Cara daptar éntri idin ACL husus (Sunda atawa grup) hiji pamaké Masehi kalawan PowerShell?

Up


Variables

Naon nu tipeu data nu paling umum jeung PowerShell?

Cara manggihan minimum jeung nilai maksimum keur sababaraha variabel tipe jeung PowerShell?

Kumaha nguji datatype jeung PowerShell?

Cara nyieun dieu-string variabel jeung PowerShell?

Cara nyieun variabel jeung PowerShell?
$powershellGuru = 'Hello'

Cara nyieun variabel konstanta jeung PowerShell?
Set-Variable -Name powershellGuru -Value 2015 -Option Constant

Cara nyieun variabel global jeung PowerShell?
$Global:powershellGuru = 'Hello'

Cara maca variabel jeung PowerShell?
$powershellGuru = 'Hello' # Create
$powershellGuru # Read
Get-Variable -Name powershellGuru -ValueOnly # Read

Kumaha mariksa tipe variabel jeung PowerShell?
$powershellGuru.GetType()

Cara manggihan variabel dina ruang lingkup global jeung PowerShell?
Get-Variable -Scope Global

Cara meunangkeun variabel husus ku ngaran jeung PowerShell?
Get-Variable -Include *Preference -Exclude W*

Cara ngadaptarkeun tipe data husus pikeun variabel jeung PowerShell?
[int64]$variable = 100
[string]$variable = 'PowershellGuru'

Cara initialize multiple variabel jeung ajén anu sarua jeung PowerShell?
$a = $b = $c = $d = $e = 0

Naon alias keur variabel “$ _” jeung PowerShell?
Get-Process | Where-Object -FilterScript {$_.Handles -gt 1000} # Using $_
Get-Process | Where-Object -FilterScript {$PSItem.Handles -gt 1000} # Using $PSItem (since version 3)

Cara nyabut variabel ngaran dimimitian ku “cacah” jeung PowerShell?
Remove-Variable -Name count*

Cara meunangkeun variabel lingkungan masyarakat jeung PowerShell?
Get-ChildItem -Path Env:

Cara meunangkeun Path Lingkungan Variable line ku garis jeung PowerShell?
($env:Path) -replace(';', "`n")
[Environment]::GetEnvironmentVariable('Path') -replace(';', "`n")

Cara nambah jalur anyar (ex C:. \ SysinternalsSuite) ka Path Variable Lingkungan jeung PowerShell?
$env:Path += ';C:\SysinternalsSuite'
$env:Path = $env:Path + ';C:\SysinternalsSuite'

Cara concatenate variabel PowerShell?
$a = 'Powershell'
$b = '- Guru'
$c = $a + $b

Cara ngagunakeun ErrorVariable jeung PowerShell?
Get-ChildItem -Path 'C:\PerfLogs' -ErrorAction SilentlyContinue -ErrorVariable AccessDenied
$AccessDenied | ForEach-Object -Process {$_.Exception}
$AccessDenied | ForEach-Object -Process {$_.TargetObject}

Cara ngaktipkeun / nganonaktipkeun sarua “pilihan eksplisit” (VBScript: merlukeun variabel a bisa dinyatakeun) kalayan PowerShell?

Up


Static .NET Methods

Cara meunangkeun anggota statik jeung PowerShell?
[DateTime] | Get-Member -Static

Up


Sounds

Cara muterkeun “bip” sora jeung PowerShell?
[System.Console]::Beep()

Cara muterkeun “tanda asterisk” sora jeung PowerShell?
[System.Media.SystemSounds]::Asterisk.Play()

Cara muterkeun “exclamation” sora jeung PowerShell?
[System.Media.SystemSounds]::Exclamation.Play()

Cara meunangkeun sora nu aya jeung PowerShell?
[System.Media.SystemSounds] | Get-Member -Static

Cara maén “WAV” sora jeung PowerShell?
$soundPlayer = New-Object -TypeName System.Media.SoundPlayer -ArgumentList "$env:windir\Media\Ringout.wav"
$soundPlayer.Play()
atawa
$soundPlayer.PlayLooping()
$soundPlayer.Stop()

Cara ngaktipkeun naskah biantara ditulis make PowerShell?
Add-Type -AssemblyName System.Speech
$speech = New-Object -TypeName System.Speech.Synthesis.SpeechSynthesizer
$speech.Speak('Hello PowershellGuru')

Up


XML

Cara maca file XML jeung PowerShell?
[xml]$sitemap = Get-Content -Path .\sitemap.xml
$sitemap.urlset.url

Cara ngékspor data salaku file XML jeung PowerShell?
Get-Process | Export-Clixml -Path C:\scripts\processes.xml

Cara ngimpor data ti hiji payel CLIXML jeung PowerShell?
$importProcesses = Import-Clixml -Path C:\scripts\processes.xml

Up


GUI

Cara nyieun GUI dasar (Windows Bentuk) kalayan PowerShell?

Up


Characters

Cara ngarobah nilai ASCII pikeun karakter jeung PowerShell?
[char]64

Cara ngarobah karakter jeung ajén ASCII jeung PowerShell?
[int][char]'@'

Cara ngahasilkeun hurup Inggris jeung PowerShell?
[char[]](97..122)

Up


Compare

Cara ngabandingkeun dua arrays jeung PowerShell?

Cara ngabandingkeun dua prosés jeung PowerShell?

Up


Microsoft Exchange

Cara meunangkeun daptar alat nu bagerak disingkronkeun jeung kotak surat a Sunda ‘jeung PowerShell?
Get-ActiveSyncDeviceStatistics

Cara ngedalkeun “Full Access” idin ka kotak surat pikeun pamaké jeung PowerShell?
Add-MailboxPermission -Identity $dn -User 'DOMAIN\powershellguru' -AccessRights 'FullAccess'

Cara nyabut “Full Access” idin ka kotak surat pikeun pamaké jeung PowerShell?
Remove-MailboxPermission -Identity $dn -User 'DOMAIN\powershellguru' -AccessRights 'FullAccess' -InheritanceType 'All'

Cara ngedalkeun “Kirim As” idin ka kotak surat keur pamaké jeung PowerShell?
Add-ADPermission -Identity $dn -User 'DOMAIN\powershellguru' -ExtendedRights 'Send-As'

Cara nyabut “Kirim As” idin ka kotak surat pikeun pamaké jeung PowerShell?

Cara manggihan aturan inbox ti kotak surat jeung PowerShell?
Get-InboxRule -Mailbox 'Powershell.Guru'

Cara meunangkeun alamat SMTP for nu nu geus OWA (Outlook Web Access) diaktipkeun jeung PowerShell?
Get-CASMailbox -Filter{OWAEnabled -eq $true} | Select-Object -Property Name, PrimarySMTPAddress

Exchange 2007

Cara masang pre-requisites keur server Exchange Server 2007 hub Angkutan, kotak surat (MBX), sarta klien Access Server (CAS) kalayan PowerShell?

Exchange 2010

Cara masang pre-requisites keur server Exchange Server 2010 hub Angkutan, kotak surat (MBX), sarta klien Access Server (CAS) kalayan PowerShell?

Exchange 2013

Cara masang pre-requisites keur server Exchange Server 2013 kotak surat (MBX) sarta klien Access Server (CAS) kalayan PowerShell?

Cara masang pre-requisites keur server Exchange Server 2013 klien Access Server (CAS) ngan jeung PowerShell?